fredag 21. november 2008

Stortinget - Veke 3

Då var det på tide å rapportere frå endå ei veke i maktas korridorar.

Måndag var det høyringar om Statsbudsjettet og Samemeldinga med kravstore utsendingar frå Sametinget, samt nokre karar frå Samisk Høgskule og Barnevernet. Merkelig nok var ikkje Sametinget nøgde med overføringane frå staten.....

På kvelden var det duka for nok ein kulturkveld i Nydalen (i Oslo, ikkje på Holsen) i Casa Kyle.

Tysdag var det duka for komitemøte i Kommunal- og Forvaltningskomiteen. Ellers hadde og gruppa besøk av ein gjeng rusmissbrukarar som sa si meining om norsk ruspolitikk.

Onsdagen var det som vanleg spørjetime, der regjeringa sende Statsministeren sjølv til å svare på spørsmål. Siv spurde om Regjeringa var innstillt på å vere med på eit forlik om ruspolitikk i Stortinget, og Statsministeren svara overraskande positivt. Det gjorde han derimot ikkje på spørsmåla kring finanskrisa. Statsministeren avviste alle oppmodingane om skattelettelsar for å betre på ståda med billeg AUF-retorikk. Ikkje bra - slett ikkje bra.

Torsdagen byrja med frukostmøte med Civita på ein stappfull Cafè Christiania. Temaet var finanskrisa. Per Kristian Foss, Rune Bjerke og ein professor frå BI heldt innlegg og drøfta emnet. Rune Bjerke sa seg uenig med partifella Stoltenberg i synet på skattelettelsar. Etter frukostmøtet bar det i veg til eit nytt møte. Denne gangen om Fjordvegen (vegen frå Sandnes, via Hardanger, Voss og Indre Sogn til Førde). Deretter sat eg kursen for komitehuset og møterommet til Kommunal- og Forvaltningskomiteen. Utanfor dette komiterommet heng det forøvrig kunst frå Naustedalen. Kjartan Slettemark har tulla litt med eit velkjend fotografi av Richard Nixon og klart å prakke det på Stortinget (Gammalt amerikansk ordtak: "You can sell anything to the Government").

Fredag hadde vi debatt i salen om førebygging av unge gjeldsoffer og konkursar i burettslag, før kurset vart sett mot sjølvaste Naustedalen og ei ny helg. Då er det berre ei veke att på tinget for denne gongen. Får tru eg får lagt att nokre fleire spor etter meg....

Ingen kommentarer: